Over Saam

Saam is er voor gezinnen – ouders en kinderen – voor, tijdens en na scheiding. De visie van Saam is om samen met ouders, kinderen en eventueel het netwerk de impact van een scheiding op kinderen te beperken.

Een juiste begeleiding vanaf het begin bij scheiding kan een wezenlijk verschil betekenen voor het hele gezin!

Floortje
Saam is opgericht  door Floortje van Gastel vanuit een missie dat ieder kind zich gezien, gehoord en gesteund voelt door de allerbelangrijkste mensen van de wereld:  hun ouders!
Ieder kind heeft deze  aandacht nodig om goed en veilig op te groeien en te ontwikkelen. Om zich thuis te kunnen voelen bij iedere ouder, te mogen zijn wie hij of zij is, en  ten volle te kunnen genieten van het leven, onbelast en onbezorgd!

Geïnspireerd door  ruim 12 jaar werkervaring bij de Raad voor de Kinderbescherming in complexe  scheidingssituaties werd duidelijk dat dit anders moet. Zoveel vastgeroeste en verharde situaties, door een scheiding, dat hoeft toch niet? Ik help ouders uit de storm van het conflict te blijven, door een gezin vanaf het begin van scheiding te begeleiden en ouders in hun kracht  te zetten.
Pedagoog & mediator
Als afgestudeerd pedagoog en vele jaren werkervaring in de jeugdhulpverlening heb  ik veel ervaring en kennis over ontwikkeling en  gedrag van kinderen, gezinssystemen, opvoeding  en complexe scheidingen.
Daarnaast heb ik mij verder geschoold tot mediator met specialisatie familie/scheiding mediator, conflictcoach, therapeut  SCHIP-aanpak en EFT therapeut.

Ik heb de voorbije jaren diverse evidence-based methodieken en trainingen gevolgd. Te denken aan oplossingsgericht werken, geweldloze communicatie, Transactionele Analyse, Emotionally Focused Therapy, hechting, trauma, hoog conflict scheidingen, Masic, ouderonthechting,  parallel (solo) ouderschap en diverse werkvormen voor gespreksvoering, coaching en  begeleiding van kinderen.
Kortom een totaalpakket om veel gezinnen de juiste  begeleiding op maat te kunnen bieden.
Samen kom je verder
Vanuit de overtuiging dat je niet in alles de beste kunt zijn, maar gezinnen wel het beste gunt, investeert Saam in fijne samenwerkingsrelaties met andere specialisten.

Een scheiding is een complex geheel met diverse facetten. Meest ideaal zou zijn om zowel pedagoog, therapeut, mediator, jurist, notaris, hypotheek, financieel en fiscaal adviseur gelijktijdig te betrekken. Heel reëel is dit natuurlijk niet. Bovendien zitten weinig ouders erop te wachten om steeds weer hun verhaal te moeten doen.
Het fijne van Saam is dan ook dat er achter de schermen volop samengewerkt kan worden en ouders een betrouwbaar en vast aanspreekpunt hebben om alle aspecten van de scheiding te regelen.

Dus. is een zeer compleet aanbod voor mediation bij scheiding in samenwerking met advocaat Michelle Jongenelen van Mies Mediations.

Meer informatie of een persoonlijk gesprek?

Heb je een vraag of wil je weten wat Saam voor jullie kan betekenen?
Bel of mail we denken graag met je mee.
Of maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.