Kind begeleiding

Een scheiding is en blijft voor kinderen een  lastige en ingrijpende gebeurtenis.
Hoe ieder kind reageert is heel verschillend. Leeftijd en karakter zijn bepalend en ook hoe ouders omgaan met de scheiding.

Belangrijk is dat kinderen zich gehoord, gezien en ondersteund voelen door de allerbelangrijkste mensen van de wereld: hun ouders!
Saam ondersteunt zowel kinderen zelf als hun ouders hierbij. Samen verkleinen we de impact van een scheiding op jullie kind!
Stem van het kind
Voor kinderen is het belangrijk (en bij wet verplicht) dat zij betrokken worden bij het maken van het ouderschapsplan. De wijze waarop is afhankelijk van de leeftijd van kinderen en altijd maatwerk.

Ook kinderen hebben het nodig dat zij hun verhaal, gevoelens en vele vragen of zorgen kunnen delen met iemand. Kinderen vinden het vaak lastig om hun échte gevoelens, gedachten of wensen met ouders te delen. Loyaliteit speelt een grote rol.

Als neutrale professional is er emotioneel gezien afstand en dat praat gemakkelijker.  Ook kan ik hen op weg helpen met het omgaan met de veranderde situatie, stil te staan bij wat ze zelf vinden en opkomen voor zichzelf.

Saam ondersteunt kinderen om zichzelf te verwoorden richting ouders of namens hen hun stem te vertalen naar de ouders. Kinderen mogen alles zeggen wat ze denken, voelen en wensen. Maar beslissingen nemen, dat is aan de ouders!
Als er meer nodig is – kindercoach of vertrouwenspersoon
Gelukkig gaat het met de meeste kinderen na een tijd weer voldoende goed, maar soms is er extra ondersteuning nodig.

Saam biedt ook langere of intensieve begeleiding aan kinderen, jongeren en gezinnen bij scheidingsgerelateerde vragen of problemen. Iemand aan wie een kind of jongere alles (spelenderwijs) in vertrouwen kan en mag vertellen, zonder oordeel.

Samen  kijken we waar jullie kind vooral last van heeft. Ik bied een luisterend oor en help jullie kind zichzelf en de situatie beter te begrijpen, verwerken of accepteren.

Waar nodig help ik  bij het leren aangeven van eigen grenzen, uiten van gevoelens en de communicatie en de verbinding met iedere ouder. Zodat ook jullie kind weer lekker in zijn vel zit. Grip ervaart en blij en onbezorgd kan genieten van het leven.

Meer informatie of een persoonlijk gesprek?

Heb je een vraag of wil je weten of Saam ook jullie kan helpen?
Bel of mail we denken graag met je mee.

Ook voor een kosteloos kennismakingsgesprek!