Kosten en vergoeding

Kosten Mediation

Voor Saam is iedere situatie, iedere persoon en ook ieder conflict uniek en dit vraagt maatwerk. We gaan samen aan de slag met jullie vragen en doelen.

Het kennismakingsgesprek is gratis. Tijdens dit gesprek verken ik o.a. jullie huidige (conflict)situatie, de aard van de benodigde mediation en/of ondersteuning en kan ik jullie meer vertellen over de mogelijkheden en het vervolg. Er wordt dan een inschatting gemaakt van wat er nodig is, het aantal gesprekken en de kosten.

Naast de kosten voor de gesprekken die we gaan hebben zijn er ook kosten voor hetgeen achter de schermen plaatsvindt. Denk hierbij aan het maken van de berekeningen en opstellen van de stukken. Ook komen hier nog eenmalig de kosten bij voor de advocaat om het verzoekschrift met alle afspraken op papier in te dienen bij de rechtbank en eenmalige kosten voor de rechtbank, het griffierecht. Het griffierecht is door de rechtbank voor 2023 vastgesteld op €314.

Vergoeding vanuit gemeenten?

Per 1 januari 2015 wordt de zorg aan kinderen en jongeren geregeld vanuit de jeugdwet en ligt de vergoeding van deze zorg bij de verschillende gemeentes. Saam heeft een contract met de samenwerkende gemeentes van West Brabant West* om vergoede specialistische jeugdhulp te mogen bieden. Staat je kind ingeschreven op een huisadres binnen dit gebied dan kun je aanspraak maken op vergoeding van de zorg door de gemeente.

Om in aanmerking te komen voor de vergoeding van de zorg is er altijd een verwijzing noodzakelijk. Deze verwijzing kan zijn van de jeugdprofessional van de gemeente/Centrum Jeugd en Gezin/ wijkteam, de huisarts, een kinderarts of een andere medisch specialist. Na de eerste kennismaking kan Saam ervoor zorgen dat e.e.a. wordt geregeld om gebruik te kunnen maken van de vergoede jeugdhulp.

Wanneer er om een bepaalde reden geen aanspraak gemaakt kan worden op vergoeding vanuit de gemeente of wanneer jullie dit bewust niet willen, is het ook mogelijk om de zorg particulier te regelen. Redenen kunnen te maken hebben met dat er geen verwijzing voor zorg wordt uitgeschreven of te maken hebben met jouw gevoel van privacy.
* Etten-Leur, Moerdijk, Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert en Rucphen.

Meer informatie of een persoonlijk gesprek?

Heb je een vraag of wil je weten of Saam ook jullie kan helpen?
Bel of mail we denken graag met je mee.

Ook voor een kosteloos kennismakingsgesprek!